Algemene tandheelkunde

Ieder halfjaar een preventieve controle, is een goede gewoonte. Tijdens de controle doen we cariësonderzoek, controleren we ook het tandvlees, en we letten op de aanwezigheid van tandplak en tandsteen.

Orthodontie

Dit is een vakgebied wat zich bezig houdt met het “recht zetten” en “verplaatsen” van tanden en kiezen. Tevens kan ook hierdoor de relatie van de onderkaak t.o.v. de bovenkaak worden gecorrigeerd. Dit is zowel mogelijk bij kinderen als ook bij volwassenen.

Kroon- en brugwerk

Een kroon is een kapje of hoedje wat over een zwakke tand of kies gezet kan worden, zodat deze weer vele jaren mee kan. Een brug wordt gezet als er een tand of kies mist. De brug bestaat uit 3 of meer kronen, waaraan de ontbrekende tand(en) of kie(s)(zen) wordt vast gezet.

Cosmetische tandheelkunde

Het verfraaien van het gebit is mogelijk op velerlei manieren. Vaak is het een combinatie van orthodontie, kroon- en brugwerk, witte vullingen en witte schildjes.

Implantologie / Suprastructuren

Implantaten of “kunstwortels” worden in de kaak geplaatst om daar uiteindelijk iets op te zetten. Een los zittend kunstgebit kan vast gemaakt worden op de implantaten (klikgebit). Maar ook kan een tand of kies, die verloren is gegaan, worden vervangen door een implantaat met daarop een tand of kies.

Bleken van het gebit

Tanden en kiezen kunnen van buitenaf lichter worden gemaakt op een veilige manier. Soms is het zo dat een “dode tand” donker is geworden, deze kan van binnenuit worden gebleekt.

Mondhygiëne

Een schone gezonde mond is belangrijk voor uw lichaam. Bacteriën in ontstoken tandvlees of zelfs ontstoken kaakbot kunnen in de bloedbaan komen en ziekten veroorzaken c.q. verergeren. Tevens kunnen bacteriën over worden gebracht op babies en kinderen. Daarom is een schone gezonde mond van groot belang.

 

© Tandartsenpraktijk van der Torre

Raadhuisstraat 19-21

7255 BK Hengelo Gld

(0575) 46 13 70